Jadłonomia po polsku

Polska królowa warzywnej kuchni powraca z nową książką kulinarną. I to w smacznym i bliskim nam stylu, gdyż Marta Dymek w „Jadłonomii po polsku” przygotowała wege wariacje przepisów rodzimej kuchni. Pasztet sojowo-orzechowy na śniadanie, kotleciki mielone z soczewicy podane z ziemniaczkami i surówką na obiad, a na podwieczorek budyń chałwowy – i czego chcieć więcej? Autorka przygotowała wegetariańską alternatywę dla miłośników polskich smaków z uwzględnieniem, co najważniejsze, łatwo dostępnych składników. „Jadłonomia po polsku” podzielona jest na sześć części uwzględniając pory roku. Oprócz sezonowych przepisów na wiosnę, lato, jesień i zimę, mamy również te na przedwiośnie i przedzimie. Marta Dymek zadbała nie tylko o smaczne przepisy, lecz i ciekawe porady, które ułatwią przygotowanie początkującym wege kucharzom. Dodatkowym smaczkiem są piękne ilustracje na okładce i wewnątrz książki autorstwa Oli Niepsuj i Olka Modzelewskiego.

Dane wydawnicze:

Tytuł: Jadłonomia po polsku

Autor: Marta Dymek
Ilustratorzy: Ola Niepsuj, Olek Modzelewski
Wydawnictwo: Marginesy

Oprawa: twarda

Liczba stron: 280

Cena: 69,90 zł

ISBN/EAN: 978-83-66335-87-5