Sztukamięs ze szlachtuza

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę? Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Dane wydawnicze:

Tytuł: Sztukamięs ze szlachtuza

Autor: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Wydawnictwo: Wydawnictwo Czarne

Oprawa: twarda

Liczba stron: 328

Cena: 49,90 zł

ISBN/EAN: 978-83-8191-270-9