Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia. Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.

Dane wydawnicze:

Tytuł: Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Autor: Bee Wilson

Tłumaczenie: Magda Witkowska

Wydawnictwo: SQN

Oprawa: miękka

Liczba stron: 496

Cena: 44,99 zł

ISBN/EAN: 9788381296533